Bieden jullie een depressie-behandeling zonder medicijnen?

Ja, neurofeedback is een depressie-behandeling zonder medicijnen. Bij een depressie heb je last van somberheid, lusteloosheid, stressklachten en veranderingen in het slaappatroon. Vaak wordt medicatie voorgeschreven om de klachten te doorbreken. Deze medicatie wordt vervolgens vaak langere tijd gebruikt. Veel mensen willen graag hun depressie behandelen zonder medicatie te gebruiken.

Niet in alle gevallen kan een depressie genezen zonder medicatie. Maar met neurofeedback zijn er wel mogelijkheden om minder last te krijgen van een depressie, zonder medicijnen. Ook als je al langere tijd antidepressiva gebruikt, kan neurofeedback een toevoeging zijn op de behandeling. Klachten die je nog hebt, kunnen verder verminderen.

 

Resultaten van neurofeedback bij depressie

Neurofeedback kan helpen door de activatie van bepaalde hersengebieden te verhogen. Dit kan leiden tot de volgende verbeteringen:

 

  • Betere stemming
  • Verbeteringen in concentratie
  • Meer initiatief nemen
  • Minder stressklachten
  • Minder vermijdend gedrag

 

Hoewel neurofeedback een depressie-behandeling zonder medicijnen is, kan de behandeling wel plaatsvinden als je nog medicatie gebruikt. Hiermee houden we dan rekening tijdens de QEEG-meting en neurofeedbackbehandelingen.

 

Antidepressiva afbouwen

Het is belangrijk om niet zomaar met de medicatie te stoppen, ook niet als je van plan bent met neurofeedback te starten. Er is altijd overleg nodig met de arts die de medicatie heeft voorgeschreven. Duidelijk moet worden, dat het een geschikt moment is om de depressie zonder medicijnen te gaan behandelen. Bij het afbouwen van medicatie kan neurofeedback ondersteunend zijn.

 

Kan ik mijn depressie oplossen zonder medicatie?

Dat verschilt per persoon en per situatie. Als de depressie ernstig is, is medicatie meestal wel nodig. Het is namelijk een krachtig middel dat verslechtering kan voorkomen. Om te weten te komen of we in jouw geval met neurofeedback de depressie kunnen behandelen zonder medicijnen, kun je het beste contact met ons opnemen om de situatie te bespreken. Een QEEG-meting is altijd nodig om te kunnen bepalen of er daadwerkelijk mogelijkheden zijn voor neurofeedbackbehandelingen.

 

Meer lezen

Wil je meer lezen over neurofeedback bij depressie, wat neurofeedback is of hoe een behandeltraject eruit ziet? Dat kan door verder te lezen op de betreffende pagina’s. Je mag ook altijd contact opnemen om je vragen te stellen of een afspraak te maken.

 

Over ons

  • Vernieuwende behandelvorm
  • Heldere uitleg
  • Inzichtelijke vooruitgang
  • Geen bijwerkingen
  • Persoonlijk!