Kun je tinnitus genezen met neurofeedback?

Met neurofeedback kunnen klachten van tinnitus afnemen, maar tinnitus genezen is niet mogelijk.

 

De oorzaak van tinnitus

De oorzaak van tinnitus is niet helemaal bekend. Vroeger werd gedacht dat er iets met het gehoororgaan zelf mis was. Nu wordt het waarschijnlijker geacht dat de oorzaak van tinnitus in de hersenen ligt. Overactieve delen van de hersenen geven continu signalen af, terwijl er geen geluid in de omgeving is. Tinnitus zou dus een soort ‘fantoomgeluid’ genoemd kunnen worden. Omdat de oorzaak van tinnitus niet goed bekend is, is tinnitus genezen nog niet mogelijk.

 

Met neurofeedback tinnitus behandelen

Met een QEEG-hersenmeting kunnen bij mensen met tinnitus vaak wel afwijkende patronen van hersenactiviteit worden geregistreerd. Wanneer deze patronen met neurofeedback worden veranderd, krijgen cliënten minder last van de tinnitus. Tinnitus genezen is dus niet haalbaar, maar de klachten kunnen wel minder heftig en minder storend worden. Veel mensen weten niet dat neurofeedback tinnitus kan verminderen.  

 

Ervaringen van cliënten met tinnitus

Het kan je leven erg verstoren: tinnitus. Neurofeedback kan een stapje in de goede richting zijn. Eén van onze cliënten heeft haar ervaring met neurofeedback beschreven.

 

Meer lezen

Tinnitus wordt ook wel oorsuizen genoemd. Je kunt daarom ook een kijkje nemen op de pagina over oorsuizen. Als je meer wilt lezen over wat neurofeedback precies is en hoe een behandeltraject eruit ziet, kijk dan op de betreffende pagina’s. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen om je vragen te stellen of een afspraak te maken.

Over ons

  • Vernieuwende behandelvorm
  • Heldere uitleg
  • Inzichtelijke vooruitgang
  • Geen bijwerkingen
  • Persoonlijk!