Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie betekent dat er sprake is van spierpijnen en pijnen in het bindweefsel. Dit gaat gepaard met vermoeidheid, stijfheid, slaapproblemen en concentratieproblemen. Uit hersenonderzoek is bekend dat fybromyalgie gepaard kan gaan met een toename van bepaalde trage hersengolven in de voorste gebieden van de hersenen.

De vraag ‘wat is fibromyalgie’ is niet makkelijk te beantwoorden, omdat nog niet volledig duidelijk is hoe fibromyalgie ontstaat. Fibromyalgie is een ingewikkeld en nog niet volledig begrepen samenspel van verschillende factoren. Als je fibromyalgie hebt, weet je dat het vinden van de juiste balans erg lastig kan zijn.

 

Is neurofeedback een oplossing bij fibromyalgie?

Uit zowel de praktijk als onderzoek is bekend dat neurofeedback kan helpen om deze balans beter te vinden. Het kan helpen om minder pijnklachten te ervaren en vermoeidheidsklachten te verminderen. Cliënten geven aan dat zij zich prettiger voelen en beter kunnen ontspannen. Dé fibromyalgie-oplossing is er helaas nog niet. Neurofeedback is wel het overwegen waard bij het kiezen van een fibromyalgie-behandeling.

 

Meer lezen

Een cliënte met fibromyalgie heeft neurofeedbackbehandelingen gevolgd bij de Hersenfabriek. Lees haar ervaringen met neurofeedback voor meer informatie. Meer lezen kan ook op de pagina over fibromyalgie. Wil je weten hoe neurofeedback werkt of hoe de behandeling eruit ziet, lees dan verder of neem even contact op. Een kennismakingsgesprek is kosteloos!

 

Over ons

  • Vernieuwende behandelvorm
  • Heldere uitleg
  • Inzichtelijke vooruitgang
  • Geen bijwerkingen
  • Persoonlijk!