Wat is neurotherapie?

Neurotherapie is een andere naam voor neurofeedback. Meer lezen over neurofeedback kan onder ‘wat is neurofeedback’. Naast de naam neurotherapie wordt ook de naam EEG-feedback en neurofeedback-therapie gebruikt. Inmiddels is de term neurofeedback het meest bekend en wordt dit vaker gebruikt dan neurotherapie of EEG-feedback.

 

Gebruik van de naam neurotherapie

Uit de naam neurotherapie blijkt duidelijk dat het gaat om een therapie: een behandeling om een klacht te verminderen.  Bij de Hersenfabriek gebruiken we de termen neurofeedback, neurofeedbacktraining en neurofeedbackbehandeling. Dit geeft duidelijk aan dat je zelf actief traint en daarbij de feedback gebruikt om je eigen hersenactiviteit te beïnvloeden.

 

Herkomst van de naam neurotherapie

De term neurotherapie komt uit het Engels. Wetenschappelijke artikelen over neurofeedback en de effecten ervan, worden vaak gepubliceerd in het ‘Journal of Neurotherapy’: het tijdschrift voor neurotherapie.

 

Kennis maken?

Wil je weten of neurofeedback voor jou mogelijk is? Neem gerust contact op om een afspraak te maken voor een intake of een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Over ons

  • Vernieuwende behandelvorm
  • Heldere uitleg
  • Inzichtelijke vooruitgang
  • Geen bijwerkingen
  • Persoonlijk!