Ervaringen

Bij het kiezen voor een behandeling is het vaak prettig te weten hoe anderen de behandeling hebben ervaren. Wij hebben cliënten die eerder door ons zijn behandeld gevraagd om hun ervaringen te beschrijven. Zij hebben dit in hun eigen woorden beschreven. Zij hebben aangegeven wat zij van onze werkwijze en behandeling vonden en natuurlijk vooral: welk effect de behandeling op hen heeft gehad.

 

Ongeveer 80% van de cliënten die wij behandelen, merkt rond de tussenevaluatie een vooruitgang in de klachten. Op deze pagina kun je een nog beter beeld krijgen van de vooruitgang die onze cliënten door de behandeling hebben ervaren.

 

Deze ervaringen zijn grotendeels anoniem vanwege de vertrouwelijkheid. Wil je meer informatie? Neem dan even contact met ons op!

 

"Gerrit heeft geleerd hoe hij zichzelf
kan afremmen."

De ouders van Gerrit, ADHD, Drenthe

 

"Wij zijn bij de Hersenfabriek in Groningen gekomen i.v.m. concentratieproblemen van onze zoon. Hij heeft adhd en hij reageert niet goed op een hoge dosering adhd medicatie, maar met een lage dosering komen druk gedrag en concentratieproblemen dus terug. Wat met name op school problemen gaf.

 

Vanaf de intake tot het eind van de behandeling hebben wij ons begrepen gevoeld. Wendy wist precies wat we bedoelden en wat we wilden bereiken. Gerrit heeft met behulp van de neurofeedbacktherapie geleerd hoe hij zichzelf kan afremmen als hij zich heel druk voelt. Tevens heeft hij geleerd hoe hij zich het beste kan focussen op datgene wat hij moet doen. Dit heeft als resultaat dat zijn schoolprestaties verbeterd zijn.

 

De therapie op zich was voor Gerrit niet heel belastend, naderhand was hij wel een beetje moe, maar verder heeft het geen bijwerkingen. Gerrit vond het heel gezellig om elke week naar Wendy te gaan. Wij zijn dan ook heel blij dat we bij de Hersenfabriek in Groningen terecht konden. Gerrit heeft nog steeds baat bij hetgeen hij geleerd heeft van Wendy. En hij heeft nu veel meer zelfvertrouwen."

 

 

 

"De HRV-training zorgde voor rust en ontspanning."

Luc, Niet Aangeboren hersenletsel en spanningsklachten, Zwolle

 

"Ik ben nadat ik een aantal neurofeedback-trainingen had gedaan in Zwolle ook begonnen met de HRV-training. Dit zijn ademhalingsoefeningen die je heel gemakkelijk via een app overal en op elk tijdstip kunt toepassen. Bij mij heeft het voor meer rust en ontspanning gezorgd en nog steeds pas ik regelmatig de oefening toe als het wat minder gaat. Als je regelmatig hebt geoefend via de app worden de ademhalingen ook zonder de app te doen, dus nog makkelijker overal toe te passen. Het heeft mij goed geholpen en het helpt mij nog steeds".

 

 

"Petra heeft een prettige manier
van communiceren."

Leonie, faalangst en perfectionisme, Zwolle

 

"Na goede verhalen van een collega ben ik op zoek gegaan naar neurofeedback in Zwolle. Ik had last van faalangst en samen met perfectionisme zorgde dat voor veel onzekerheid en weinig zelfvertrouwen tijdens mijn werk en in mijn dagelijks leven.

 

Toen ik op internet zocht naar een mogelijkheid voor neurofeedback kwam ik bij Petra terecht. Het contact tijdens het kennismakingsgesprek voelde voor mij direct goed. Ik voelde me op mijn gemak. Petra heeft een prettige manier van communiceren en een niet oordelende grondhouding.

 

Door de feedback trainingen en gesprekken ben ik erg gegroeid, zowel in mijn werk als in privé situaties. Ik heb nu meer zelfvertrouwen, ben minder faalangstig in nieuwe situaties en weet nu hoe ik met die momenten van onzekerheid en nieuwe dingen die blijven komen moet omgaan.

 

Ik kan het een ieder aanraden!"

 

“Nu snap ik waarom mijn zoontje zich wel op de playstation kan concentreren maar niet op het huiswerk. Bij hem werkt dat gewoon anders in de hersenen. Ik kan hem daar nu beter bij begrijpen.”

 

"Ze werd rustig van zo'n behandeling."

Moeder van Alysha, ADHD en Turner, Groningen

 

"Alysha is ongeveer een dik jaar geleden met neurofeedback begonnen. Alysha heeft ADHD en het Turner Syndroom. Thuis en op school liepen we tegen erg veel gedragsproblemen aan. Zo kon ze zich slecht concentreren en was ze erg druk, hetgeen haar in dingen beperkte. Zo hadden we thuis continu strijd en ruzie omdat ze dingen niet begreep en je haar dingen niet rustig kon uitleggen omdat ze gelijk boos werd. Ze begreep het gewoon niet, vatte dingen verkeerd op, waardoor ik dan ook boos werd en het een vicieuze cirkel werd. Op school had ze ook steeds ruzie met de kinderen en soms ook met de juf.
 

Sinds zij met neurofeedback begon, viel mij al snel op dat Alysha rustig werd van zo'n behandeling. Ze leerde zich concentreren -  wat haar wel veel inspanning kostte - maar ze deed erg haar best.
 

Hierdoor lukte het haar en mij ook om rustig met elkaar te praten als er een conflict was. En ook op school zagen ik en ook de juf wel verbeteringen. Ook als ik nu eens boos ben en het op dat moment niet wil of kan uitpraten dan snapt ze dat nu ook en trekken we ons allebei even terug en praten dan later er over. En andersom ook.

 

We begonnen met één keer  in de week en na ik denk een dik half jaar / driekwart jaar zijn we dat langzaam aan gaan afbouwen  naar één keer in de twee weken en nu naar één keer in de vier weken.

 

Ik ben erg blij dat ik voor neurofeedback gekozen heb!"

 

 

“Het is bijna een cadeautje, een kijkje krijgen in mijn eigen hoofd. Heel erg bijzonder en vooral: een eye-opener.”

"De Hersenwerkplaats en de HRV-training hebben kleine, maar belangrijke stapjes opgeleverd in mijn herstel."

Anoniem, Burn-out en slaapproblemen, Groningen

 

Naast neurofeedback trainingen heb ik de Flows in De Hersenwerkplaats gevolgd van De Hersenfabriek. Deze bleken veel nuttige informatie te bevatten, die op een toegankelijke manier door middel van filmpjes wordt gebracht. Niet alle onderwerpen waren voor mij van toepassing (dit was van tevoren gemeld), maar ook die informatie was interessant en leerzaam.

 

Ik vond het prettig meer te weten te komen over de processen die in je hersenen plaatsvinden en die, zonder dat je er erg in hebt, veel invloed hebben op je algehele functioneren. Daarnaast wordt op een praktische manier verteld hoe je hier zonodig zelf verandering in kunt aanbrengen.

 

Ik ben onder begeleiding van Wendy aan de slag gegaan met de HRV training en het onderwerp 'slaap'. Dit heeft kleine, maar belangrijke stapjes opgeleverd in mijn herstel.

 

De Flows zijn een mooie toevoeging op de neurofeedback trainingen en voor mij zeker waardevol geweest.  

 

"Het lijkt alsof haar hersens anders werken en minder prikkelgevoelig zijn. Het is mooi wat daar gebeurt."

Esther, dochter met angstklachten, Groningen

 

"Onze dochter van 11 jaar kampte met angsten en is hypochondrisch ingesteld. Ook kon ze erg in boosheid uitvallen en was ze vaak heel onredelijk, onrustig en in zichzelf gekeerd. Reguliere cognitieve therapie sloeg niet aan, ze was niet in staat tot zelfreflectie en vond het lastig over haar gevoelens te praten. Via via kwamen we op het pad van Neurofeedback en Wendy. Dit heeft duidelijk een positief effect op onze dochter, ze is minder angstig, positiever en opener. Wendy is heel rustig en laat heel goed de sessies aansluiten bij het karakter van onze dochter. Ze weet haar te motiveren door het competitieve element in te zetten, wat heel goed bij onze dochter werkt. Ook hoeft er niet gepraat te worden en is het heel laagdrempelig, het is niet moeilijk en zelfs wel leuk om de spelletjes te doen of de film te kijken. We bouwen nu af, maar als het even wat minder met onze dochter gaat, intensiveren we de bezoekjes weer een beetje. Dat is altijd direct merkbaar. Het lijkt alsof haar hersenen anders gaan werken, en minder prikkelgevoelig zijn. Het is mooi en interessant wat er daar gebeurt."

 

 

"In mijn hoofd is het rustiger geworden."

Sterre, ADHD, Zwolle

 

"Door neurofeedback is mijn concentratie beter geworden. Ik merk op school dat ik niet meer zo snel ben afgeleid en dat ik me beter kan focussen op een toets. In mijn hoofd is het rustiger geworden."

 

“Nu ik het gedaan heb, nu ik fysiek ook verandering voel, kan ik beter begrijpen wat mijn psycholoog destijds heeft bedoeld.”

"Neurofeedback was dus de juiste stap."

Nicole van Beemen, migraine en hoofdpijn, Groningen

 

"Al sinds mijn puberteit heb ik veel last van hoofdpijn en migraine. De laatste jaren kreeg ik hiervoor de zwaarste medicijnen die er zijn, maar zelfs die hielpen niet meer. Een migraine aanval moest ik dus gewoon uitzieken en dat was zwaar. Ik had aanvallen van 6 uur, maar ook van 48 uur!

 

Bij Wendy heb ik neurofeedback gevolgd en samen hebben we gekeken wat het beste werkte. Ik merkte al snel dat ik de oefeningen ook thuis kon doen. Vrij snel merkte ik dat ik minder hoofdpijn kreeg en ik weet al niet meer wanneer ik voor het laatst een migraine aanval heb gehad.

 

Ik heb nog wel eens hoofdpijn, maar heel licht en als het nodig is, dan kan ik het nu verhelpen met een paracetamol. Neurofeedback was dus de juiste stap."

 

“Ik raak nog steeds wel afgeleid, maar ik heb het eerder door en kan me dan herpakken. Daardoor blijf ik veel beter geconcentreerd en kom ik tot veel meer dan voorheen.”

 

"Medicatie leverde geen betere
concentratie op."

Anonieme ouders, Autisme, Zwolle.

 

"We zijn op zoek gegaan naar neurofeedback voor onze autistische zoon, omdat we vastliepen bij de kinderpsychiater die alleen een oplossing voor zijn concentratieproblemen zocht in medicijnen. Dat hebben we kort geprobeerd, maar dat leverde heftige stemmingswisselingen op bij onze zoon en geen betere concentratie.

 

Via via hoorden dat neurofeedback succes had bij een andere autistische jongen en daarom hebben we in Zwolle gezocht naar een praktijk waar neurofeedback werd gegeven. Het contact met Petra was vanaf de intake goed, ze vertelde aan ons en aan onze zoon altijd duidelijk wat ze ging doen. De terugkoppeling naar ons als ouders was helder, daarbij vertaalde Petra voor ons wat zij met haar metingen vaststelde.

 

De neurofeedback heeft onze zoon zeker geholpen en op school gaat het een stuk beter met hem. Natuurlijk is het lastig vast te stellen wat precies de positieve bijdrage is geweest van de neurofeedback. Kinderen veranderen voortdurend en als ouder ben je op zoek naar oplossingen als het niet goed gaat. Misschien heeft het ons als ouder op dat moment wel de rust gegeven die we nodig hadden, omdat we dachten dat we een oplossing hadden gevonden en dat we daardoor weer beter met onze zoon konden omgaan. Hoe dan ook, het heeft ons en onze zoon zeker geholpen."

 

“Ik voel nu veel sneller wanneer ik over mijn grens ga. Daardoor kan ik het beter stoppen en heb ik niet meer zo snel hoofdpijn.”

 

"Een gedegen herstel en goede basis
voor de toekomst."

Anoniem, dwangstoornis en depressie, Groningen

 

Gedurende bijna 20 jaar heb  ik met terugkerende regelmaat last gehad van een dwangstoornis met daarbij ook depressies. Na bezoeken aan psychologen, verschillende soorten medicatie, meerdere vormen van training was het resultaat er altijd wel, maar helaas van korte duur. Naar verloop van tijd kwamen de klachten altijd weer terug. Via mijn partner ben ik met  neurofeedback en de praktijk van Wendy Tukkers in aanraking gekomen. Wat volgde was een proces van gedegen herstel en een goede basis voor de toekomst. Op een hele tastbare manier zijn we aan het werk gegaan met de neurofeedback. En altijd kwamen de metingen overeen met mijn eigen stemming waar ik op dat moment in verkeerde. Dat was  voor mij het bewijs  dat de metingen een juist beeld gaven van wat er zich in mijn hoofd afspeelde. En zo konden we zeer gericht gaan trainen en is mijn basis niveau veel hoger geworden en kan ik een terugval veel beter opvangen. Ik ben begonnen met één keer per week een training (en het is een echte hersentraining!) waarna we het langzaam afgebouwd hebben naar uiteindelijk één keer per 3 maand een soort van check om vervolgens aan de metingen te zien dat mijn gevoel klopt. Ik voel me goed! De neurofeedback heeft zijn vruchten duidelijk afgeworpen!!

 

Een gelukkig mens.

 

 

"Ik ben rustiger, slaap beter en
heb angstige situaties in de hand."

Elisabeth, Stress en fibromyalgie, Friesland

 

"Stress in combinatie met fibromyalgie en de overgang leverde mij voorheen veel lichamelijke- en geestelijke klachten op. Ontspannen kon ik eigenlijk niet, ik was altijd druk in mijn hoofd, angstig, vermoeid en had iedere dag pijn in mijn lichaam.

 

Vanuit de reguliere geneeskunde werd mij geadviseerd me erbij neer te leggen omdat er volgens bloedonderzoek en tests lichamelijk weinig mis met me was. Daar nam ik geen genoegen mee en ging op zoek naar een andere oplossing.

 

Door te googelen kwam ik bij de Hersenfabriek Groningen - Neurofeedback uit. Ik heb direct een kennismaking aangevraagd. Neurofeedback was nieuw voor me en ik was eerst wat huiverig voor een training/behandeling die met mijn hersenen te maken hadden. Maar na een heldere toelichting van Wendy was ik gerustgesteld en tijdens de training bleek het voor mij een begrijpelijke methode te zijn.

 

Na zo’n 15 trainingen is er bij mij veel veranderd. Vooral op het gebied van stress en angst. Ik ben rustiger geworden, slaap veel beter en heb angstige- stressvolle situaties beter in de hand. Ik ben erg tevreden over de Hersenfabriek Groningen en blij met het resultaat!"

 

 

"Een hele goede ervaring. Ik kan het zeker aanraden!"

Anoniem, burnoutklachten, zwolle

 

Na een jarenlange herstelperiode van een burn-out kamp ik nog steeds met klachten als "moe in m’n hoofd”, korte concentratie en focus op bijv. werk, snel afgeleid en afgedwaald. 
Dat kost veel energie. Ik las iets over Neurofeedback in Zwolle en had gelijk het idee dat dit wel eens positief zou kunnen bijdragen. Na een leuk en helder gesprek met Petra werd een meting gedaan en werd idd vastgesteld dat bepaalde lage hersengolven actief werden op momenten dat het niet zou moeten. Een trainingsprogramma werd opgesteld.  Na enige tijd zagen we verbetering! Het brein is zo interessant en boeiend! Ik merkte op den duur dat ik ook op m’n werk m’n focus beter en iets langer kan vasthouden. Heel erg fijn! We zijn de sessies nu aan het afbouwen. Een hele goede ervaring dus! Ik kan het zeker aanraden, het is het proberen waard!
 

"Door neurofeedback is de rust in mijn hoofd teruggekeerd en kan ik beter loslaten."

Anoniem, depressieve klachten, zwolle

 

Jarenlang kampte ik met o.a. depressieve klachten, derealisatie verschijnselen en een hoofd wat altijd vol zat. Het was 1 grote chaos in m'n hoofd en ik kon niet loslaten. Door Neurofeedback is de rust is mijn hoofd teruggekeerd en kan ik beter loslaten. Ik heb bijna geen derealisaties meer en mijn depressies zijn ook een stuk minder. Ik ben ongelofelijk blij dat ik dit heb kunnen doen, ik had nooit voor mogelijk gehouden dat mijn hoofd nog eens rust mocht krijgen.


 

Over ons

  • Vernieuwende behandelvorm
  • Heldere uitleg
  • Inzichtelijke vooruitgang
  • Geen bijwerkingen
  • Persoonlijk!