Kun je met neurofeedback kinderen helpen?

Ja, we kunnen inderdaad met neurofeedback kinderen helpen, bijvoorbeeld bij ADHD, PDD NOS of leerproblemen zoals dyslexie. Het is gebleken dat neurofeedback kinderen kan helpen om zich bijvoorbeeld beter te concentreren en flexibeler op veranderingen te reageren.

 

Op welke wijze kan neurofeedback kinderen helpen?

Uit onderzoek naar neurofeedback blijkt, dat klachten van ADHD, autismespectrumstoornissen en leerproblemen gepaard kunnen gaan met een afwijkend patroon van hersenactiviteit. Bij neurofeedback proberen we deze afwijkende patronen te veranderen. Hierover kun je meer lezen op de pagina wat is neurofeedback. Met neurofeedback kinderen behandelen is voldoende wetenschappelijk onderbouwd. Vooral naar de behandeling bij ADHD heeft veel onderzoek plaatsgevonden. Ook zijn er al veel positieve ervaringsverhalen over hoe neurofeedback kinderen heeft geholpen.

 

Wat vinden kinderen van neurofeedback?

Wanneer we bij de Hersenfabriek met neurofeedback kinderen behandelen, stemmen we de uitleg en benadering af op de leeftijd van het kind dat voor de behandeling komt. Kinderen vinden neurofeedback vaak leuk om te doen. Bij de behandeling doen ze namelijk computerspelletjes of kijken ze naar filmpjes die reageren op hun eigen hersenactiviteit. We motiveren bij neurofeedback kinderen zoveel mogelijk om steeds hun best te doen. Daarom is het belangrijk dat de neurofeedback kinderen aanspreekt en zij de spellen en filmpjes leuk vinden. Bij de Hersenfabriek hebben we een speciale pagina geschreven over neurofeedback voor kinderen.

Meer lezen

Je kunt meer lezen over wat neurofeedback is en wat neurofeedback kan betekenen voor de problemen waar jouw kind tegenaan loopt op de betreffende pagina’s. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Over ons

  • Vernieuwende behandelvorm
  • Heldere uitleg
  • Inzichtelijke vooruitgang
  • Geen bijwerkingen
  • Persoonlijk!