Kun je met neurofeedback volwassenen helpen?

Uit onderzoek en in de praktijk is gebleken dat we inderdaad met neurofeedback volwassenen kunnen helpen. Bijvoorbeeld bij klachten van stress, angst, slaapproblemen, ADHD of autismespectrumstoornissen. Maar we behandelen ook minder voor de hand liggende problemen met neurofeedback. Volwassenen met fibromyalgie, hoofdpijn en oorsuizen kunnen ook bij ons terecht!

 

Op welke wijze kan neurofeedback volwassenen helpen?

Uit onderzoek blijkt dat de hierboven genoemde klachten gepaard kunnen gaan met veranderingen in de hersenactiviteit. Met neurofeedback proberen we deze afwijkende patronen te veranderen. Door neurofeedback herhaaldelijk aan te bieden, wordt uiteindelijk een veranderd patroon van hersenactiviteit aangeleerd. Op de pagina wat is neurofeedback kun je hierover meer lezen. Op de pagina klachten kun je lezen welke klachten behandeld kunnen worden met neurofeedback. Er zijn ook verschillende ervaringsverhalen beschikbaar over hoe neurofeedback volwassenen heeft geholpen om klachten te verminderen. Met neurofeedback volwassenen behandelen, is voor verschillende klachten onderzocht en onderbouwd. De veranderingen die ontstaan in klachten en hersenactiviteit zijn uiteindelijk blijvend.

 

Hoe ervaren volwassenen neurofeedback?

Als we bij de Hersenfabriek met neurofeedback volwassenen behandelen, leggen we altijd duidelijk uit wat er uit de QEEG-meting is gekomen en wat het behandelplan inhoudt. We vinden het belangrijk dat het doel van de behandeling en de kans op slagen duidelijk zijn voor iedere cliënt. Volwassenen vinden het vaak erg interessant en behulpzaam om inzicht te krijgen in hun eigen hersenactiviteit. Wanneer we met gebruik van neurofeedback volwassenen leren hun hersenactiviteit te beïnvloeden, horen we vaak dat zij het boeiend vinden om te zien dat zij hierop zelf invloed hebben. Neurofeedback bij volwassenen is een praktische behandeling, waarbij het resultaat inzichtelijk kan worden gemaakt. Dit wordt vaak als prettig ervaren. Volwassenen die hebben gemerkt dat gesprekstherapie en medicatie onvoldoende hebben geholpen, kunnen met neurofeedback weer verbetering gaan merken.

 

Meer lezen

Je kunt meer lezen over wat neurofeedback is en wat neurofeedback kan betekenen voor de problemen waar jij tegenaan loopt, op de betreffende pagina’s. Daarnaast kun je altijd contact opnemen voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een intake of vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Over ons

  • Vernieuwende behandelvorm
  • Heldere uitleg
  • Inzichtelijke vooruitgang
  • Geen bijwerkingen
  • Persoonlijk!